Om Emylovias

 IMG_20170531_163831_965

 

Back Emilia heter jag och jag bor på en liten gård i den by jag är född och uppvuxen i, Venjan, som ligger mellan Mora, Sälen och Malung i Dalarna tillsammans med mina djur (hundar, katter, kaniner och getter). I den här fina byn lever jag det liv som jag alltid drömt om. Så länge jag kan minnas har jag haft ett stort intresse för djur och sa många gånger när jag var yngre: "När jag blir stor ska jag bo på en gård med massa djur!" Jag är också ett stort fan av Astrid Lindgren, så alla mina djur har namn efter figurer i Astrids fantastiska sagor.

Jag skaffade min första hund strax innan julen 2012, jag var då 20 år. Jag ville ha en hund i "lagom" storlek - inte för stor, men tillräckligt stor för att kunna ha med på olika aktiviteter och som gillar att vara ute, men som samtidigt är nöjd med att ta det lugnt inomhus ibland. Jag valde finsk lapphund och ganska snart hade jag min första, egna hund "Mysak", lyckan var total. Intresset växte snabbt och det började spinna nya planer i mitt huvud. Jag började få tankar på en till hund och tanken blev ganska snabbt verklighet. I april 2014 flyttade min andra hund in "Lovis", och det var samma lycka en gång till. Det dök upp en tredje hund och jag försökte låta bli att falla för henne, men hon fanns i mina tankar hela tiden från första gången jag såg henne. Så när hon för tredje gången dyker upp så gjorde jag slag i saken. "Vilda" flyttade in i januari 2015. På tre år hade jag alltså tre hundar. Och tanken har hela tiden varit valpar och egen kennel. Jag började planera för min kennelstart på allvar 2016 och Emylovias första kull, A-kullen föddes våren 2017. Med Vilda som mamma och Mysak som pappa. Jag sparade en valp från A-kullen, "Lia", jag är så glad att jag fick möjligheten att ta en kull på två av mina egna hundar och att spara en valp efter de två var en självklarhet för mig.

Namnet "Emylovias" kommer från min första bokstav i mitt namn Emilia, "E", och från mina tre första hundar; från min första hund Mysak, "my", min andra hund Lovis, "lo", min tredje hund Vilda, "vi" och sen ett "a" som är sista bokstaven i mitt namn.

Mina hundar följer med på det mesta och ses som en familjemedlem. Både jag och mina hundar gillar att köra drag, så på vintern åker vi gärna spark, skidor eller hundsläde och på sommaren så kör vi drag med en kickbike eller så tar vi en springtur i skogen. Jag har även upptäckt tjusningen med att fjällvandra, så de gånger jag kommer iväg följer alltid hundarna med. Vi är också mycket ute på sjön både på sommaren och på vintern. Jag brukar säga att mina hundar har en bra "av-och-på-knapp". 

Mitt avelsmål är att få fram friska, sunda och rastypiska hundar med ett trevligt temperament. Emylovias är en liten kennel som föder upp hundar i en mindre skala i en hemmamiljö.

 

Besökare idag: 0
Denna månad: 95
Totalt: 3558

Profilbild

IMG_20170810_212051_384

 Mina hundar & jag.

 

 

 

Bozita Breeders club 2017

  www.bozita.se